Πόσο «αθώες» είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς στο κινητό σου;

 Πόσο «αθώες» είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς στο κινητό σου;

To ITE δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες ως προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η ιδιωτικότητα όλων μας κινδυνεύει από την αλόγιστη και πολλές φορές αδικαιολόγητη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων που συνοδεύει τη χρήση όλων των διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ  (IΠ-ITE) μέσω της πρωτοβουλίας CAPrice, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΠ-ΙΤΕ, παρουσιάζει την πλατφόρμα CAP-A και την αντίστοιχη εφαρμογή CAP-A app,  δίνοντας τη δυνατότητα για πρώτη φορά σε όλους τους πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με τη «φιλικότητα» δημοφιλών εφαρμογών και να λάβουν οπτικοποιημένες πληροφορίες σχετικές με θέματα ιδιωτικότητας για εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας της Βραδιάς του Ερευνητή 2020, ξεκινώντας από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, το ΙΤΕ-ΙΠ διοργανώνει τη δράση CAP-A@REN2020.

Μέσω της δράσης αυτής θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στην πλατφόρμα του έργου CAP-A, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και να αξιολογήσουν ως προς το βαθμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εφαρμογές που αφορούν επικοινωνία και τηλεδιασκέψεις (Viber, Skype, Zoom, MS Teams, Webex, Messenger, What’s up, κ.α.). Οι συμμετέχοντες  μπορούν να αξιολογήσουν μία ή περισσότερες εφαρμογές για να λάβουν μέρος στην κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου με δώρο μία amazon gift card αξίας 50 GBP.  Tα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα https://www.cap-a.eu

Για συμμετοχή στη δράση CAP-Α@REN2020 και εγγραφή στην πλατφόρμα μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.cap-a.eu/pilots/ren-pilot.pdf

*Το έργο CAP-A χρηματοδοτείται από το NGI-Trust και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *