ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική λόγω της πανδημίας. Σχεδιάζεται η διοργάνωση δράσεων κυρίως μέσω διαδικτύου, των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της Βραδιάς και του καναλιού της στο YouTube. 

Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΕΤΑ διοργανώνει πιλοτικά εκδήλωση με φυσική παρουσία το απόγευμα της Παρασκευής 24/9 στο Mediterranean Cosmos. Ερευνητές από τα 5 ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ θα βρίσκονται στους χώρους του εμπορικού για να σας παρουσιάσουν τις τελευταίες ερευνητικές τους δραστηριότητες και να συνομιλήσουν μαζί σας για τη σημασία της έρευνας στην καθημερινότητά μας!

Στο κανάλι της Βραδιάς στο YouTube στις 24 Σεπτεμβρίου, ετοιμάσου να συμμετάσχεις σε διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, να μάθεις πώς λειτουργεί το αστεροσκοπείο και να δεις τη δύση του ηλίου από τα 1750 μέτρα! 

Επίσης, θα δεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε επίκαιρα θέματα με τη συμμετοχή έγκριτων ερευνητών στους οποίους μπορείς να υποβάλεις τις ερωτήσεις σου. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, θα δεις ρομπότ, VR, μονάδες δέσμευσης CO2, πειράματα και άλλα πολλά! 

Επίσης, μπορείς να συμμετάσχεις στη δράση “Chat lab”, μέσω της οποίας έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις ερευνητές, να συζητήσεις μαζί τους και να τους θέσεις τα ερωτήματά σου γύρω από την έρευνά τους.


Στα περισσότερα βίντεο αναφέρεται το όνομα του ερευνητή. Κάνε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και σίγουρα θα βρεις περισσότερες πληροφορίες. Αν αυτό που θα βρεις δε σε καλύπτει τότε επικοινώνησε μαζί μας.

Ψάξε καλύτερα! Κάνε μία αναζήτηση με βάση το γνωστικό αντικείμενο και στη συνέχεια μπες στο προφίλ του κάθε ερευνητή για να διαβάσεις για περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνά τους.

Αν παρόλα αυτά, δε βρεις αυτό που ψάχνεις, επικοινώνησε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ερευνητή/τρια στα ενδιαφέροντά σου.

Οι ερευνητές έχουν φορτωμένο πρόγραμμα το οποίο, συνήθως, είναι γεμάτο από καιρό. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι ερευνητές είναι διαθέσιμοι μόνο τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στο προφίλ τους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Αν είσαι τυχερός/ή, στο προφίλ του ερευνητή που σε ενδιαφέρει θα αναφέρεται η δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί του για να διερευνήσετε τη δυνατότητα συνάντησης σε άλλη μέρα και ώρα από αυτή που αναγράφεται στο πρόγραμμά του.

Φυσικά! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ