Σας περιμένουμε στην Βραδιά του Ερευνητή,
στις 26 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1),
για να μάθουμε πως το NMR διασφαλίζει την ποιότητα στα τρόφιμα.
Η φασματοσκοπία NMR αποτελεί ισχυρή αναλυτική τεχνική για τον προσδιορισμό και τη διασφάλιση της ποιότητας τροφίμων, προσφέροντας το "χημικό αποτύπωμα" κάθε χημικής ένωσης. Στο Εργαστήριο Χημικής Βιολογίας του ΔΙΠΑΕ, στην ερευνητική ομάδα του Αν. Καθηγητή κ. Τερζίδη, μελετάμε τη συσχέτιση των σημάτων του NMR με τα ποσοστά ενώσεων σε αιθέριο έλαιο μέντας, όπως βρέθηκαν με GC-FID και επιβεβαιώθηκαν με GC-MS.
Βραδιά του Ερευνητή! Από τις 17.00
έως τις 22.00, με
ελεύθερη είσοδο για όλο το κοινό.